dijous, 17 de desembre del 2015

Desembre de calor, de més mals és portador!

Refranys sobre el temps. No ens els acabaríem. I aquest molt encertat, ho tenim fotut si això va a més. El canvi climàtic: poca broma.

Hi hauré d'estar més al cas, ja que acabo d'instal·lar una estació meteorològica DavisVantage Pro2 al sostre de casa. Cosa seria.

Concreció d'una afició conseqüència, potser, de la professió. Potser també hi ha la remor del record dels tardorals llargs i rogencs i de les fredors gebrades dels hiverns massa llargs a la Segarra, de les converses d'anàlisi fenològica als matins de mercat, en sortir de missa major, al banc de la plaça...

Tot un repte tècnic, muntar-la i connectar-la a Internet (ben aviat no existirà res fora d'Internet) i també tota una sorpresa de com amb quatre idees es pot arribar tant lluny. La simplicitat de la tecnologia, a vegades m'espanta.

I una sorpresa trobar tanta gent i tant diversa, que es dedica a una afició tan interessant. Feina falta per ajustar-la, acabar d'ancorar-la al sostre (per sort no ha fet ventades ni n'hi ha previsió) i calibrar-la! (ai, la ciència!)

A veure com va tot plegat. De moment satisfet pel muntatge, i avorrit per la monotonia meteorològica.

2 comentaris:

Alggar ha dit...

Hola bon dia,

Estic analitzant les onades de calor a Barcelona i m'agradaria saber si disposes de dades de temperatura màxima i mínima diàries del mes de juliol de 2015.

Gràcies per avançat,

Alan Alguacil

Ramon Sala ha dit...

Hola Alan,

doncs malauradament no et puc ajudar ja que tinc l'estació activa des de Desembre de 2015 i, de fet, encara no està calibrada. Si vols dades d'aquesta zona de Collserola, potser pots adreçar-te a Centre d'Informació del Parc que també tenen una estació:

https://app.weathercloud.net/d0430967781#profile

Salut.