A vegades sembla que les coses són clares, i els límits i classificacions estables i ben definits. Això dóna solidesa i seguretat a la ciència. Sòlid o líquid, prou clar com l'aigua líquida i la roca sòlida. O potser no tant. En un rellotge de sorra, la sorra sembla fluir talment com un líquid. És un sòlid que es comporta com un líquid o, en tant que material amb propietats fluides, seria millor dir que és un líquid que es pot comportar com un sòlid?
A veure qué et sembla aquest altre material, els líquids no newtonians. El video, una mica original, és una aportació del Dr. Renau, antic alumne de l'Escola.
Bé aquí en tens una versió una mica més seriosa.
Per cert, veient el vídeo de l'Hormiguero, se m'acut una qüestió: això és divulgació científica? Són útils aquests espectacles per a divulgar la ciència? o per a fer-la més atractiva? O no és més que una frivolització que no porta enlloc?
2 comentaris:
No ho trobo malament, la ciència ha de formar part de les nostres vides, que ningú es pensi que la ciència és cosa de bojos, quelcom estrany.
Si tots veiem que la ciència també ens pot fer riure, ens pot fer trobar compostos, màquines, experiències... que ens fan fer més feliços, i que ens pot fer aprendre no només per millor tecnològicament, sinó també per disfrutar-ho, més gent trobarà perfectament raonable invertir-hi diners o considerar-ho un ofici o un estudi important i reconegut.
Post interessant!
lakk.
Salut i Independència!
Jo ho trobo extraordinari.
No hi ha dubte que ho probaré a casa.
Trobo que si que es dibulgació científica perque , a mes de donar l espectacle, el Flipi sol donar algun cert tipus d explicació confusa.
Veient el video sol et diria que no, pero com que he vist el programa varios cops, estic segur que el Flipi ha intentat explicar sense exit el fenomen previament.
Ramon estic molt content de veure el teu blog, m han agradat molt les fotos.
Espero que tot t estigui anant molt be amb els teus alumnes (segurament maleducats i impertinents)
Publica un comentari a l'entrada